PRIMĂRIA MUNICIPIULUI FĂGĂRAŞ

ORAŞE VERZI - REGIUNI VERZI - Economie Verde pentru Orase Verzi

Sectiunea: Ştiri şi Evenimente back

15.02.2017

     Activitățile principale din cadrul proiectului desfășurate în lunile octombrie, noiembrie și decembrie au fost în principal cele de diseminare a informațiilor.
     Începute în luna septembrie, cele 5 seminarii tematice locale au continuat în octombrie și noiembrie astfel: 13 octombrie 2016 la Roșiorii de Vede, 18 octombrie 2016 la Făgăraș și 3 noiembrie 2016 la Alba lulia.
     În paralel a fost organizat și implementat Seminarul „Economie Verde pentru Orașe Verzi – Foaie de parcurs”. Acesta s-a desfășurat în data de 10 noiembrie 2016 la Hotel IBIS Gara de Nord din București.
     Tot ca activitate de diseminare a informațiilor a fost organizată o întâlnire cu presa în cadrul acestui seminar, iar ulterior Lavinia Andrei și Liviu Gheorghe au participat la două emisiuni dedicate proiectului, una la Radio France International și cealaltă la Radio România.
     Pe partea de asistență acordată municipiilor urmează o perioadă de monitorizare pe care experți din proiect o vor desfășura în timpul rămas din implementarea proiectului. În acest sens TERRA Mileniul III a dezvoltat un soft prin intermediul căruia putem monitoriza evoluția inventarului de emisii în funcție de proiectele implementate.
     În prezent, echipa de implementare pregătește Conferința finală care va avea loc în zilele de 8 și 9 martie 2017, având o participare internațională.ORAŞE VERZI - REGIUNI VERZI - Economie Verde pentru Orase Verzi