PRIMĂRIA MUNICIPIULUI FĂGĂRAŞ

MURMUR FESTIVAL la Făgăraș

Sectiunea: Ştiri şi Evenimente back

06.02.2017

Consilierii locali au aprobat luni, 31 ianuarie, în cadrul ședinței ordinare a lunii ianuarie, asocierea în participațiune a Municipiului Făgăraș, a Muzeului Țării Făgărașului și a Casei Municipale de Cultură cu Monocord Agency SRL, societate care se va ocupa de organizarea evenimentului „Murmur Festival". Festivalul va fi organizat la Cetatea Făgăraș în perioada 28-30 iulie. În cele trei zile de festival va fi amplasată o scenă în curtea interioară a cetății, cu muzică live până la 5 dimineața, dar și scene secundare la colțurile cetății, cort cu muzică electronică și jazz.O altă scenă secundară va fi amplasată în crama cetății, deschisă doar noaptea, iar o altă scenă silence dance( petrecere cu căști) în curtea exterioară a cetății.

Pe lângă muzică nu vor lipsi workshopurile: pictură, artizanat, concepte tradiționale, zona de comerț cu artizani locali, ateliere participatve, jocuri și activități( face painting, concursuri). De asemenea, în cadrul festivalului făgărășenii vor avea parte de activități ECO, prin programe de voluntariat, expoziții foto, cinema în aer liber, proiecții video pe timp de noapte. Nu vor lipsi nici barurile sau fast-food-urile. Mai mult, va fi o zonă de camping într-una din marginile cetății, lângă lac, Acesta va fi dotată cu dușuri și WC ecologic.

Ne așteptăm ca timp de trei zile, atât cât se va desfășura acest festival, în Făgăraș să ajungă peste 3000 de turiști din România și Europa. Unul din  scopurile acestui festival este de cultivare, susținere și valorificare a potențialul turistic al zonei Făgăraș.MURMUR FESTIVAL la Făgăraș